Welkom in onze ecologische webwinkel...Home   |   Hoe werkt het?   |   Over ons   |   Zoeken   |   Geboortelijst   |   Facebook   |   Beurzen   |   Gastenboek   |   Contact  |   Nieuwsbrief

Problemen in het bestelproces? Stuur je bestelling door via mail (dat mag een printscreen zijn) naar ilse@mama-i.com!

Lees er hier meer over...

Rijg-sorteerplank

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 20,95

€ 10,00

OF

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Rijg-sorteerplank met verschillende vormen in leuke kleurtjes.

Rijg-sorteerplank

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

 

Share |    

 

Extra informatie

Levertijd 2-5 werkdagen
Leeftijd vanaf 18 m
Afmetingen 9,5 x 38 x 5cm
Merk I'm Toy
Meer info over het merk

I'm Toy produceert speelgoed van de beste kwaliteit rubberhout uit Thailand en Maleisië. De combinatie van hout met stoffen, de originele designs, de kindvriendelijke materialen en de educatieve waarde staan garant voor vele jaren speelplezier.

 

In de fabriek in Bangkok wordt op een humane manier de beste kwaliteit speelgoed vervaardigd, conform de huidige CE-speelgoednormen.

 

Wat is Rubberhout?
Rubberwood is de standaardnaam voor Hevea Brasiliensis.
Rubberbomen zijn in de laatste honderd jaar in Azië massaal aangeplant in plantages voor de productie van latex. Latex wordt getapt door te kerven in de schors en opgevangen in potjes. Die potjes worden dagelijks in de vroege morgen leeggemaakt. De oogst wordt gekookt, in tapijtjes gedraaid en te drogen gehangen. Rubberwood plantages produceren alle latex die wereldwijd gebruikt wordt om rubberproducten te maken. De rubberboom bereikt zijn maximum productie van latex na ca 25 jaar. Daarna zakt het rendement en is het niet langer economisch om latex te tappen. Vroeger werd dan de plantage platgebrand en heraangeplant met nieuwe plantjes.
Nu wordt de plantage geveld : de stammen worden verkocht aan lokale zagerijen, de takken en het kleiner hout worden geleverd naar MDF of spaanplaatfabrieken. Een nieuwgeplante boom geeft na 5 à 7 jaar al latex. Bij het vellen heeft deze boom een stam van ca 10 m en een diameter van ca 25-45 cm op borsthoogte. Het rondhout wordt gekort op lengtes van 1m85.
Rubberwood is de meest ecologisch “vriendelijke” houtsoort die gebruikt wordt in de hedendaagse houtindustrie. Het hout wordt enkel gebruikt nadat de volledige cyclus van latex-productie afgelopen is, waar andere houtsoorten enkel gekapt worden voor het hout.
We gebruiken nu wat vroeger als afval of restproduct verbrand werd. Het volume van rubberwood zaaghout dat zo beschikbaar komt, vermijdt het jaarlijks kappen van ca 600.000 hectare natuurlijk tropisch woud.