Welkom in onze ecologische webwinkel...Home   |   Hoe werkt het?   |   Over ons   |   Zoeken   |   Geboortelijst   |   Facebook   |   Beurzen   |   Gastenboek   |   Contact  |   Nieuwsbrief

Problemen in het bestelproces? Stuur je bestelling door via mail (dat mag een printscreen zijn) naar ilse@mama-i.com!

Lees er hier meer over...

Inzameling tweedehands overbroekjes - Ghana

Voor een weeshuis in Ghana is Mama i op zoek naar tweedehands overbroekjes (geen wollen overbroekjes - merk, maat en kleur doen er verder niet toe).

 

Heb jij nog wat broekjes liggen die je kindje ontgroeid is en wil je er iemand een plezier mee doen?

 

In ruil krijg je van Mama i een kortingscode toegestuurd voor 10% korting in onze webwinkel (eenmalig geldig tot en met eind 2011 op alle niet-afgeprijsde artikelen).

 

Stuur je broekjes ten laatste op 1 juli in een gewone omslag (voldoende gefrankeerd) naar:

 

vanuit BE:

vanuit NL:

Mama i

Winkelstraat 4

3740 Hees

Flora Liza tav Mama i

Clavecymbelstraat 12

6217CT Maastricht

Steek in de omslag even een kaartje met je e-mailadres zodat we je kortingscode kunnen toezenden.

 

Als je naar de Ouders Natuurlijk beurs komt, mag je ze ook gewoon meebrengen en daar afgeven aan de stand van Mama i - je kortingscode wordt je achteraf toegezonden. 

 

Op 11 juli vertrekt er een vrijwilliger naar Ghana die de overbroekjes meeneemt en ze daar met plezier zal overhandigen.

 

Meer info?

 

Hier vind je meer info over het weeshuis op de website van vrijwilligerswerk Ghana: http://www.goodworldghana.org/projects/childrenshome-newlife/projects-newlifehome.html

 

Uit de mond van 1 van de vrijwilligers:

Het tehuis heet Missionaris of Charity. Het wordt bestuurd vanuit de 'kerk'. De hoofden van het tehuis zijn nonnen, en deze zorgen niet voor de persoonlijke verzorging van de kinderen maar voor alles erom heen. Bijv. voor het organiseren van kerkdiensten met kerst, en vooral: het binnenhalen van subsidies en sponsors.
Als verzorgers van de kinderen zijn er vrijwillige vrouwen, in ruil daarvoor krijgen ze daar eten en kunnen ze er soms slapen. Ook krijgen hun kinderen (als ze die hebben) er te eten. Het tehuis is volledig afhankelijk van giften, en de organisatie waar ik bij heb gewerkt, is 1 van de belangrijkste organisaties waar ze goederen van ontvangen. 

In het tehuis wonen kinderen vanaf 0 dagen, en de oudste vrouw is rond de 38. In het totaal zijn het ongeveer 50 personen. Op het moment zijn er rond de 15 baby's maar dit verschilt per dag. Alle kleertjes en luiers die de kinderen hebben, komen uit Nederland - de luiers zijn katoenen luiers.

De kinderen krijgen weinig aandacht. Dit is niet omdat de verzorgers het niet willen geven, maar omdat er gewoonweg geen tijd voor is. Ze zijn de hele dag bezig met het wassen van de kleertjes van alle kinderen.
Wanneer er luierbroekjes komen hoeven de verzorgers minder vaak de kleertjes te wassen, en is er meer tijd om met de kinderen te spelen.